Programma Emoties hand-in-hand met eten

Programma

Emoties hand-in-hand met eten

Eet jij ook altijd als je moe, verdrietig of boos bent? Heb je saboterende gedachten of triggers waardoor je niet kan genieten van eten? Wil jij graag een relaxte relatie met je gevoel en je eetgedrag?

Dit programma over emotie-eten en trek helpt je jouw eet impulsen te herkennen, anders om te gaan met je stemming en gevoel, en je gewoonten te doorbreken.

Zodat je weer in contact komt met je lichaam en jezelf, kunt vertrouwen op je eigen keuzes, en voluit kunt leven.

Hervind je natuurlijke balans in je gevoelsleven & je eetgedrag

Wat leer je in dit programma?

Een greep uit de mogelijkheden:

Je psyche en brein gaan je ondersteunen

 • Steeds minder vaak gedachteloos eten.
 • Ontdekken hoe je jezelf kan loskoppelen van zelfkritiek, dieetregels, zwart-wit denken en saboterende eetstemmetjes.
 • Eet impulsen herkennen, je brein gewoonten doorbreken en kiezen welke impulsen je wel opvolgt.

De ware behoefte achter emoties & eten

 • Je komt erachter hoe emoties en trek worden vertaald naar honger gevoelens, en wat je daaraan kan doen.
 • Je gaat onderzoeken wat jouw emoties voor jou betekenen, en wat je werkelijke behoefte is.
 • Daarnaast ontdek je manieren om de impact van negatieve emoties en pijn op jou en je leven te verminderen.
 • En je leert effectief emotie-eten.

Jij en je lichaam worden samen de unieke expert

 • Je gaat je eetpatroon baseren op jouw interne waarden zodat je je eigen innerlijke motivatie kan aanboren.
 • Ook ga je ontdekken hoe je je vrijer en fijner door het leven kan bewegen met alle gedachten, gevoelens en omstandigheden die er zijn.
 • En je gaat je body wisdom inzetten als jouw eigen vakkundige expert.

‘Vervulling en voldoening in je leven komen niet door altijd de weg van jouw keuze te bewandelen, maar door je vermogen om keer op keer terug te keren naar jouw pad.’

Russ Harris

Herken jij dit?

Dan is dit programma misschien iets voor jou!

Emotioneel eten werkt maar even

Merk je dat je vaak zonder nadenken gaat eten bij moeilijke emoties zoals onzekerheid, stress, verveling, verdriet of boosheid?

Gebruik je eten als oplossing om je beter te voelen of jezelf bezig te houden zonder echt te merken of je honger hebt? Vaak wil je wel gaan luisteren naar wat je daadwerkelijk nodig hebt, maar lukt het je nog niet.

Impulsief en gedachteloos eten

Reageer je vaak impulsief of gedachteloos op trek en aangeleerde gewoontes? Weet je wel hoe je je eetpatroon wilt veranderen, maar keren je oude gewoontes hardnekkig terug?

Of word je eetpatroon regelmatig geregeerd door saboterende gedachten, eetstemmetjes, zelfkritiek en triggers?

Emoties en trek beheersen je leven

Probeer je zonder succes je gedachten en gevoelens te onderdrukken, negeren of controleren met eten? Heb je het idee dat positieve emoties en eten bij jou niet meer los van elkaar kunnen bestaan?

Emoties en trek lijken je leven te beheersen, en eten werkt maar tijdelijk. Je emoties komen terug, de trek blijft hardnekkig aanwezig, en je krijgt steeds weer de behoefte om te eten.

Wat levert het programma op?

Meer verbinding met jezelf en je omgeving

 • Je bent meer in connectie met wat er binnen in je speelt (wat je denkt en voelt), en wat er buiten je gebeurt (waar je bent en wat je doet).
 • Je komt weer in contact met de wijsheid van je lichaam: Je weet of je honger hebt, of trek. Je merkt of er emoties in het spel zijn, of dat je helemaal opgaat in je hoofd. Je weet welke behoefte schuil gaat achter emoties en trek.

Vertrouwen in de wijsheid van je lichaam

 • Je merkt dat je steeds meer gaat vertrouwen op jouw body wisdom, en eten gaat kiezen dat je voedt, verzadigt, je gezondheid bevordert, en waar je van geniet, zodat je je energiek, vitaal en gezond voelt.
 • En je gaat steeds vaker met intentie een keuze maken in plaats van impulsief en gedachteloos te reageren op emoties en trek.

Meer eetvrijheid

 • Door je eetgedrag in te passen binnen jouw waarden heb je een innerlijke gids op alle keuze momenten.
 • Je gaat steeds meer obstakel-vrij leven: voluit leven, en vrije keuzes maken ook al zijn er allerlei obstakels tussen jou en jouw gewenste eetpatroon.
 • Steeds als je ja zegt hiertegen, wordt je leven een stukje rijker, en wordt jouw wereld een stukje groter.

De unieke aanpak van het programma Emoties hand-in-hand met eten

Luisteren naar wat je echt nodig hebt

Dit programma helpt jou om emotie-eten en trek een gebalanceerde plek in jouw leven te geven zodat je weer kan gaan genieten van je eten, en je eetpatroon je niet meer in de weg zit.

Je gaat ontdekken hoe je de hardnekkige cyclus van eten bij bepaalde emoties en triggers kan doorbreken en veranderen op een manier die bij jou past.

Je gaat onderzoeken wat jouw emoties en eetbehoeften jou proberen te vertellen, zodat je steeds meer gehoor kan geven aan wat je echt nodig hebt.

Vrijheid in het maken van jouw keuzes

Emotie-eten en lekkere trek zijn pas een probleem als het te vaak gebeurt, als je doorslaat naar overeten of eetbuien, of als je steeds ´comfort food´ eet, waarbij je het vol signaal negeert. Dit programma helpt jou om weer te kunnen kiezen, en te stoppen met gedachteloos van de ene emotie naar de volgende eet impuls te worden gestuurd.

Je gaat weer de volledige vrijheid ervaren om je eetkeuzes te maken die passen bij jouw korte en lange termijn wensen. Je ontdekt hoe je weer kan luisteren naar de feedback en wijsheid vanuit je lichaam en brein.

Praktisch en wetenschappelijk

Heel vaak weet je al hoe je wilt eten, maar lukt het niet. Je hebt niet weer een nieuw dieet nodig of nog meer voedingsinformatie.

Wat nog ontbreekt is weten hoe je fysiologie en psychologie in de weg staan tussen jou en je wens tot gezond natuurlijk eten. Dit programma geeft jou praktische en wetenschappelijk bewezen tools gebaseerd op de eetpsychologie, acceptance en commitment therapie (ACT) en mindfulness.

‘We hebben allemaal een controlerende kant die bepaalt wat en hoeveel je mag eten, een genietende kant die meer, meer, meer wil, een kritische kant die je op de vingers tikt, en een zielige kant die vindt dat je tekort komt. Maar wie is de echte jij?’

Everett Considine

Ilse Geerars - coaching voor natuurlijk & lichter eten en leven

Over Ilse Geerars-van Vonderen

Als lifestyle en mental health coach bied ik een holistische en wetenschappelijk gefundeerde aanpak gebaseerd op 25+ jaar ervaring in de fysiologie, psychologie, voeding en wetenschap.

Met mijn integrale werkwijze geef ik je een brede kijk op hoe je als mens in elkaar zit, en daarmee bereik je een grote impact op je gezondheid, mentale balans, eetpatroon en gewicht.

Ik werk het liefst met mensen die eerlijk naar zichzelf willen en durven kijken, die aan de slag willen, en fouten durven maken. Zodat je vitaal en fit je leven kan leiden, en de beste versie van jezelf kan zijn.

Jij bepaalt je reis, en ik loop een stukje met je mee.

Zo werken de programma’s van Vita omnia

Intake

We beginnen met een intakegesprek. Daarin bekijken we wat jouw vraag, en mogelijk achterliggende vragen zijn en wat je nodig hebt. We bepalen welke modules uit de verschillende programma’s het meest passend zijn voor jou.

Persoonlijke coachingsgesprekken

De persoonlijke coachingsgesprekken plannen we wekelijks of elke 2 weken. We spreken af in mijn praktijk in Bilthoven, en soms kan het ook via Zoom, of buiten in de natuur. Elk coachingsprogramma is maatwerk, en kan (ook tussentijds) worden aangepast aan jouw vragen en wensen.

 • Elk traject is anders, variërend van een éénmalige inspiratie sessie, tot een korter of intensiever traject, van 8-15 weken.

Praktische tools & app

Daarnaast werk ik ook met hand-outs, praktische tools en oefeningen, audio & video-materiaal, en de Act Guide app zodat je thuis aan de slag kan. Al je vragen en ervaringen kan je meenemen naar een volgend gesprek.

‘Ik ga uit van gelijkwaardigheid, openheid, humor, en compassie. We hebben geen ellenlange praatsessies, maar komen in beweging en gaan voelen, ervaren en doen.’

Ilse Geerars-van Vonderen

Meld je aan voor dit persoonlijke programma!

Plan een vrijblijvende belafspraak in van 15 minuten, waarin we samen bekijken hoe we jouw programma gaan vormgeven zodat het past bij wat jij nodig hebt.

Stuur een e-mail met je vraag en welke tijdstippen je goed uitkomen. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

 Ilse Geerars-van Vonderen

info@vita-omnia.nl

06-83918204