Programma het gewicht dat bij jou past - Vita omnia

Programma

Het gewicht dat bij jou past

Ben jij gefrustreerd over je (schommelende) gewicht en je manier van eten? Weet je wel hoe je zou willen eten, maar lukt het je steeds niet zelf?

In dit programma help ik je een niet-dieet strategie vinden die bij je past en die je wel kan volhouden.

Zodat je grip krijgt op je gewoonten en je eetritme, en je met zelfvertrouwen je eetpatroon duurzaam kunt veranderen. Je vindt je natuurlijke gewicht, en gaat van diëten naar eten.

Vind je natuurlijke gewicht: van diëten naar eten

Wat leer je in dit programma?

Een greep uit de mogelijkheden:

Je ontdekt je eigen eetpsychologie

  • Grip krijgen op je oerbrein, en het slimste en meest volwassen deel van je brein gebruiken
  • Het ontwikkelen van nieuwe gezonde gewoontes, en het afleren van oude gewoontes
  • De oplossing voor te weinig wilskracht en motivatie

Eten passend bij jouw lijf en psyche

  • Je natuurlijke eetritme en je persoonlijke eetidentiteit ontdekken
  • Het normaliseren van je honger en verzadigingsgevoel
  • Emotionele gezondheid

Holistische aanpak met Mind body nutrition

  • Ontdekken waarom minder eten en meer bewegen niet de oplossing vormen
  • Over-eten, trek, emotie-eten, en eet impulsen aanpakken
  • Omgaan met eetstemmen en zelfsabotage

‘Ilse kijkt naar de dynamiek van jou als mens waardoor je patronen waar je niet blij mee bent kan gaan doorbreken. Zonder vingerwijzen, schuldgevoelens of zweverig gedoe. Ilse heeft mij geholpen om dichter bij mezelf te zijn, en echt te voelen wie ik ben, op een hele warme liefdevolle manier.’

Herken jij dit?

Dan is dit programma misschien iets voor jou!

Je bent gefrustreerd over je gewicht en je manier van eten

Worstel jij met je schommelende gewicht en weet je wel hoe je zou willen eten maar het lukt gewoon niet? Vind je maar geen manier van eten die je kan volhouden en die goed voor jou voelt?

Steeds opnieuw beginnen aan een dieet

Je merkt dat langdurig diëten voor jou niet werkt en je zoekt een oplossing voor chronisch lijnen afgewisseld met het loslaten van alle regels.

Het is niet duidelijk wat jij en je lijf nodig hebben

Honger, trek, emoties, eten uit gewoonte, je hebt geen idee wat je allemaal ervaart. Je voelt je ver verwijderd van je natuurlijke eet ritme.

Waarom val je niet af met gezond eten en bewegen, en waarom helpen wilskracht en motivatie jou onvoldoende?

Wat levert het programma op?

Jouw persoonlijke eetaanpak

Je komt te weten welke factoren een rol spelen bij jouw gewicht en eetpatroon. Je ontdekt welke niet-dieet aanpak bij jou past: een manier van eten die je fijn vindt en vol wilt & kunt houden. Dit is voor iedereen anders, er is geen ‘one size fits all’.

Een duurzame verandering van eetpatroon en gewicht

Je creëert een duurzame verandering van je eetpatroon, en daarmee ontstaat een natuurlijke balans in je gewicht. Een relaxte relatie met eten kan ontstaan, juist door je focus te verplaatsen van je gewicht naar gezond eetgedrag en psychologisch welzijn.

Meer zelf integriteit en vertrouwen

Je ontdekt hoe je goed voor jezelf kan zorgen, en beslissingen kan nemen die passen bij de lange termijn, en bij de dingen die voor jou het meest van belang zijn. Zodat je steeds vaker ook echt doet wat je met jezelf hebt afgesproken, waardoor je meer integriteit naar jezelf en zelfvertrouwen creëert.

De unieke aanpak van het programma Het gewicht dat bij jou past

Je gaat ontdekken wat wel werkt

Lijnen werkt niet, jojo-en is heel ongezond, en jezelf bepaald eten ontzeggen is geen lange termijn oplossing.

Met dit programma ga je vanuit een brede integrale visie ontdekken wat wel werkt, en wat specifiek werkt voor jou als persoon, en voor jouw lijf.

Je ontwikkelt je eigen unieke eetaanpak, zodat je op weg kan naar je natuurlijke gewicht, met voldoende tools om onderweg bij te sturen als je even van het pad af raakt.

Het wordt aangepast aan jou

Dit programma is een maatwerk programma dat helemaal aangepast wordt aan wat jij nodig hebt.

Je komt erachter hoe je biologie en je psychologie je natuurlijke gewicht en eetpatroon kunnen ondersteunen in plaats van saboteren.

Wetenschappelijk en praktisch

Dit programma is gebaseerd op wetenschappelijk bewezen en praktische inzichten en tools vanuit de eetpsychologie, neurofysiologie, mind body nutrition, mindfulness en acceptance en commitment therapie (ACT).

‘Veranderen gaat in tegen de basisprogrammering van je oerbrein. Zonder dat je het weet bepaalt je brein of je eet, wat je eet en hoeveel je eet.’

Russ Harris

Ilse Geerars - coaching voor natuurlijk & lichter eten en leven

Over Ilse Geerars-van Vonderen

Als lifestyle en mental health coach bied ik een holistische en wetenschappelijk gefundeerde aanpak gebaseerd op 25+ jaar ervaring in de fysiologie, psychologie, voeding en wetenschap.

Met mijn integrale werkwijze geef ik je een brede kijk op hoe je als mens in elkaar zit, en daarmee bereik je een grote impact op je gezondheid, mentale balans, eetpatroon en gewicht.

Ik werk het liefst met mensen die eerlijk naar zichzelf willen en durven kijken, die aan de slag willen, en fouten durven maken. Zodat je vitaal en fit je leven kan leiden, en de beste versie van jezelf kan zijn.

Jij bepaalt je reis, en ik loop een stukje met je mee.

Zo werken de programma’s van Vita omnia

Intake

We beginnen met een intakegesprek. Daarin bekijken we wat jouw vraag, en mogelijk achterliggende vragen zijn en wat je nodig hebt. We bepalen welke modules uit de verschillende programma’s het meest passend zijn voor jou.

Persoonlijke coachingsgesprekken

De persoonlijke coachingsgesprekken plannen we wekelijks of elke 2 weken. We spreken af in mijn praktijk in Bilthoven, en soms kan het ook via Zoom, of buiten in de natuur. Elk coachingsprogramma is maatwerk, en kan (ook tussentijds) worden aangepast aan jouw vragen en wensen.

  • Gemiddeld duurt een traject 3-5 maanden.

Praktische tools & app

Daarnaast werk ik ook met hand-outs, praktische tools en oefeningen, audio & video-materiaal, en de Act Guide app zodat je thuis aan de slag kan. Al je vragen en ervaringen kan je meenemen naar een volgend gesprek.

‘Ik ga uit van gelijkwaardigheid, openheid, humor, en compassie. We hebben geen ellenlange praatsessies, maar komen in beweging en gaan voelen, ervaren en doen.’

Ilse Geerars-van Vonderen

Meld je aan voor dit persoonlijke programma!

Plan een vrijblijvende belafspraak in van 15 minuten, waarin we samen bekijken hoe we jouw programma gaan vormgeven zodat het past bij wat jij nodig hebt.

Stuur een e-mail met je vraag en welke tijdstippen je goed uitkomen. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

 Ilse Geerars-van Vonderen

info@vita-omnia.nl

06-83918204