Programma Lichter in het leven staan

Programma

Lichter in het leven staan

Pieker je veel, denk je negatief over jezelf en verstop je je het liefste voor pijnlijke emoties zoals stress, onrust of verdriet? Wil jij uit je hoofd stappen en je dromen leven?

In het programma Lichter in het leven staan laat je de strijd tegen de emoties los, je neemt afstand van negatieve gedachten, en je gaat meer in het hier en nu leven. Op een vrolijke en praktische manier.

Word weer je eigen beste vriend(in), en leer kiezen en handelen naar jouw eigen waarden. Je leven voelt rijker en meer vervuld.

Stap uit je hoofd en leef je dromen vanuit je hart

Wat leer je in dit programma?

Een greep uit de mogelijkheden:

Je verandert de relatie met wat je denkt en voelt

Je gaat ontdekken hoe je gedachten je steeds weer kunnen raken, en hoe je afstand kan nemen van je denken.

De strijd tegen emoties laat je steeds meer los, en hiermee herpak je juist de controle over je innerlijke wereld. Je leeft met je emoties, en wordt niet meer overspoeld.

Meer betekenis en kleur in je leven

Je gaat onderzoeken wat jij echt belangrijk vindt. En ontdekken hoe je meer betekenis geeft aan je leven van dag tot dag door vanuit je waarden te kiezen en handelen.

Je versterkt je focus op wat er in het hier en nu gebeurt, en geniet hierdoor meer van alledaagse en bijzondere momenten.

Innerlijke groei

Je gaat je energie richten op wat wel kan en waardevol is. Hiermee creëer je keuzevrijheid, en ruimte voor je eigen veranderprocessen.

Je ontwikkelt een liefdevolle, empathische relatie tot jezelf. En je gaat met jezelf om zoals je ook met een goede vriend(in) om gaat.

‘Wat als je leert dat je kunt doen wat je eigenlijk zou willen doen met je leven, los van hoe je je voelt? Wat als je ontdekt dat je in staat bent om wat je denkt en voelt actief met je mee te dragen, op weg naar je dromen en doelen?’

Gijs Jansen

Herken jij dit?

Dan is dit programma misschien iets voor jou!

Een druk hoofd en overweldigende emoties

Je zit veel in je hoofd, heen en weer geslingerd door onrustige, stressvolle en piekerende gedachten en overtuigingen. Je voelt je regelmatig overweldigd door stress, pijnlijke emoties, en wisselende stemmingen.

Gevoelens managen en positief denken werken niet

Je bent alleen maar bezig met gevoelens managen, met moeilijke dingen uit de weg gaan, of met positief denken, wat maar niet wil werken. Je denkt negatief over jezelf, je lichaam, over wie je bent of wat je doet.

Overleven in plaats van leven

Je hebt moeite met kiezen, je gewoontes veranderen en je weet niet goed meer waar jij voor wilt staan. Je stelt steeds belangrijke, leuke of betekenisvolle bezigheden uit, en je voelt je geleefd in plaats van dat jij je leven leidt.

Wat levert het programma op?

Bewust en compassievol ervaren

De relatie met wat je denkt en voelt wordt lichter en milder. Je neemt wat meer afstand van je gedachten, en gaat bewust voelen en ervaren wat er speelt in je lichaam en om je heen. Je gedachten en gevoelens staan je niet langer in de weg om je leven vorm te geven zoals jij het wilt.

Een nieuwe vriendschap met jezelf

Je gaat met meer compassie en ontspanning met jezelf om. Hoe je denkt over jezelf is minder beladen met voorwaarden en oordelen. Een nieuwe vriendschap met jezelf gaat van start, en een lichtere vrolijke levenshouding helpt je keuzes maken wat er ook op je pad komt.

Waarden-vol leven

Je ervaart intrinsieke motivatie om in beweging te komen, omdat je weet wat jou diep van binnen drijft, wat jouw dromen zijn, en wat jouw leven betekenis geeft. Je creëert meer vrijheid en plezier in het moment, omdat je meer in het nu aanwezig bent en kiest vanuit je waarden.

De unieke aanpak van het programma Lichter in het leven staan

Uit je hoofd, en leven vanuit je hart

Je ontdekt hoe je uit je hoofd kan stappen, en hoe je minder last kan hebben van moeilijke gedachten en gevoelens.

En je komt erachter hoe je kan gaan kiezen vanuit je hart, voor jezelf en de mensen om je heen, en hoe dit je keuzevrijheid en betekenis geeft.

Je leeft bewuster en volgt meer en meer je dromen van dag tot dag, en in het moment.

Wetenschappelijk, praktisch en vrolijk

Dit programma is gebaseerd op de wetenschappelijk bewezen en praktische inzichten en tools vanuit Acceptance en Commitment Therapie (ACT), mindfulness en positieve psychologie, en heeft een vrolijke en bevrijdende insteek.

Meer psychologische flexibiliteit

Met ACT kijk je niet naar je klachten maar naar de manier waarop je omgaat met deze klachten. In plaats van jezelf af te leiden, je best te doen om positief te denken, je gevoel te onderdrukken of een situatie uit de weg te gaan, komt er ruimte voor nieuwe effectieve strategieën.

Kortom, je verhoogt je eigen psychologische flexibiliteit, en je krijgt een lichtere levenshouding. Zodat negatieve gedachten en emoties geen obstakel meer zijn op de weg naar jouw geluk.

‘Je ervaart meer rust en afstand tot alles wat je denkt, terwijl je niet langer worstelt met gevoelens, wat er ook op je pad komt. Je geniet steeds meer van moment tot moment, terwijl je op weg bent om je doelen en dromen te verwezenlijken.’

Ilse Geerars-van Vonderen

Ilse Geerars - coaching voor natuurlijk & lichter eten en leven

Over Ilse Geerars-van Vonderen

Als lifestyle en mental health coach bied ik een holistische en wetenschappelijk gefundeerde aanpak gebaseerd op 25+ jaar ervaring in de fysiologie, psychologie, voeding en wetenschap.

Met mijn integrale werkwijze geef ik je een brede kijk op hoe je als mens in elkaar zit, en daarmee bereik je een grote impact op je gezondheid, mentale balans, eetpatroon en gewicht.

Ik werk het liefst met mensen die eerlijk naar zichzelf willen en durven kijken, die aan de slag willen, en fouten durven maken. Zodat je vitaal en fit je leven kan leiden, en de beste versie van jezelf kan zijn.

Jij bepaalt je reis, en ik loop een stukje met je mee.

Zo werken de programma’s van Vita omnia

Intake

We beginnen met een intakegesprek. Daarin bekijken we wat jouw vraag, en mogelijk achterliggende vragen zijn en wat je nodig hebt. We bepalen welke modules uit de verschillende programma’s het meest passend zijn voor jou.

Persoonlijke coachingsgesprekken

De persoonlijke coachingsgesprekken plannen we wekelijks of elke 2 weken. We spreken af in mijn praktijk in Bilthoven, en soms kan het ook via Zoom, of buiten in de natuur. Elk coachingsprogramma is maatwerk, en kan (ook tussentijds) worden aangepast aan jouw vragen en wensen.

  • Gemiddeld duurt een traject 3-5 maanden.

Praktische tools & app

Daarnaast werk ik ook met hand-outs, praktische tools en oefeningen, audio & video-materiaal, en de Act Guide app zodat je thuis aan de slag kan. Al je vragen en ervaringen kan je meenemen naar een volgend gesprek.

‘Over 20 jaar zal je meer teleurgesteld zijn door de dingen die je niet hebt gedaan, dan door wat je wel hebt gedaan. Dus gooi de trossen los, zeil weg van de veilige haven, en vang de wind in je zeilen. Onderzoek, droom en ontdek!’

Mark Twain

Meld je aan voor dit persoonlijke programma!

Plan een vrijblijvende belafspraak in van 15 minuten, waarin we samen bekijken hoe we jouw programma gaan vormgeven zodat het past bij wat jij nodig hebt.

Stuur een e-mail met je vraag en welke tijdstippen je goed uitkomen. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

 Ilse Geerars-van Vonderen

info@vita-omnia.nl

06-83918204